Mijn naam is Erik van Dalen. Na een actieve periode in loondienst te hebben gewerkt besloot ik voor mijzelf te beginnen. Mijn liefde voor honden werd het uitgangspunt voor een nieuw bestaan waarin het idee voor een hondenuitlaatservice centraal stond. In deze moderne tijd krijgt iedereen het steeds drukker en vaak gaat dat ten koste van uw huisdier. Een uitlaatservice was niet alleen betekenisvol als carrièrewijziging, op die manier kon ik ook iets voor honden doen. Het was een zinvol idee dat voldoening gaf.

Omgaan met honden is mij met de paplepel ingegoten. Van kleins af aan hadden we thuis al honden. Rakker was mijn allereerste eigen hond, een kruising Labrador/Dobermann. Een hond is een familielid, een huisgenoot, een kameraad die er altijd is.

Een aantal jaar geleden kreeg  ik bij KC Delft de mogelijkheid om agility instructeur te worden.
Tegenwoordig ben ik niet meer actief bij KC Delft, het lesgeven is gebleven.

Sinds anderhalf jaar heb ik weer een eigen hond, Cabo, een kruising Australian Cattle Dog van 4 jaar oud. Cabo heb ik niet vanaf pup bij me gehad, hij is een herplaatser, die ik een nieuw thuis heb gegeven.
Cabo is een echte werker en hij vind het geweldig om met me te trainen. Dat is ook de voornaamste reden dat ik actief ben met hem in: Agility, Flyball, Herding en Dog-frisbee.

Mijn vriendin heeft 2 honden. Thuis is het dus een lekkere beestenboel. Haar honden zijn: Elmo, een kruising uit Spanje van 5 jaar oud, en Aero, een Bordercolliepup van ruim 6 maanden.
Elmo is met zijn bazin actief in agility en Aero is ook al bezig met pre-agility en herding. Natuurlijk houden we rekening met de belasting van de gewrichten. 
Ik vind het belangrijk om leuke spelletjes met een hond te doen. Spelenderwijs kunnen hond en baas goed leren samenwerken en een band opbouwen. Nog belangrijker vind ik het gebruik van het natuurlijke instinct van de hond dat via spel de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.